* * * *  Het Parool
‘Ter Hall verenigt Brussel moeiteloos met de excentrieke romance' 
‘Prachtige beeldtaal die diep ontroert' ‘Charmante acteurs' ‘Wat een schitterende studie van identiteit en menselijke maakbaarheid'

* * * * De Volkskrant
‘Een sterke, ontroerende en gelaagde film'
‘In Brussel ontpopt &ME zich tot een fijn, doezelig romantisch drama' ‘Bijzondere combinatie, zo'n naturelle, soepele stijl en een van lotsbestemmingen en symboliek aan elkaar hangende plot.'‘Het werkt'

Veronica gids (John Lukken column)
‘Gaat allen naar &ME'
‘De drie hoofdrolspelers zijn subliem en blijken alle emoties die ik in mij heb aan te raken'‘De film raakt als een mokerslag'

* * * Trouw ‘goed geacteerde, frisse film'

* * * Metro ‘Het verhaal van &ME is vitaal als de lente'

* * * * Filmtotaal.nl
'&Me grijpt aan door de dromerige vrijgevochten sfeer. Ter Hall zet een modern sprookje neer waarbij hij afstapt van de conventionele relatievormen, maar durft ook de ballon dikwijls door te prikken. Op elke hoek ligt een nieuwe verrassing te wachten.&Me is een ode aan de liefde waarin je je heerlijk kunt verliezen.' 

* * * * Cultuurbewust.nl
'&ME test de maakbaarheid van liefde tot het uiterste''Een fascinerende film waarin de zoektocht naar geluk, vrijheid en liefde op intrigerende wijze wordt verbeeld.

* * * (3 ½) Cinemagazine.nl
‘Ter Hall heeft een frisse topcast in handen'‘&ME' belooft een modern, meeslepend liefdesverhaal te worden dat de standaard rolpatronen stevig op zijn kop zet. En dat valt alleen maar toe te juichen' 

 

BEHIND THE SCENES

VIVA ESPAGNA

Veronica praat over het verschil tussen Brussel en Sitges.   

STORY

&ME THE STORY

Elke maand verhuist het Europees Parlement van Brussel naar Straatsburg en weer terug. Het onconventionele liefdesverhaal &ME speelt zich af tegen de achtergrond van deze poging om het Europees idealisme en de eenheid te bewaren.

&ME vertelt het verhaal van Eduard, een homoseksuele, gedesillusioneerde jurist, die zijn leven in Berlijn verruilt voor een nieuwe start als topambtenaar bij het Europees Parlement in Brussel. Daar ontmoet hij de mooie, idealistische stagiaire Edurne uit Spanje, die net is ontsnapt aan de zwaartekracht van haar overbezorgde moeder. Edurne valt meteen voor Eduard, een knappe, elegante man waarmee ze dolgraag gezien wil worden. Eduard laat zich impulsief door Edurne meevoeren, verrast door de genegenheid die hij voelt voor de jonge levenslustige vrouw. Hij zou het zelfs liefde kunnen noemen, want liefde: c'est bizarre.
 
Dan verschijnt de aantrekkelijke Richard ten tonele. Zowel Eduard als Edurne zijn direct gefascineerd door hem. Is Richard de schakel die hen bij elkaar houdt, of is hij juist degene die hen uit elkaar drijft? En ontdekken ze uiteindelijk iets dat  ‘geluk' wordt genoemd?
 
&ME is gebaseerd op de roman ‘Fremdkörper' door bestsellerauteur Oscar van den Boogaard. Zijn boeken worden in vele landen gelezen, waaronder Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, de V.S. en Canada. 
 

CAST

MARK WASCHKE

MARK WASCHKE

 

WASCHKE START NIEUW LEVEN ALS DUITSE AMBTENAAR EDUARD  

Marc Waschke (School of Dramatic Arts "Ernst Busch", Berlijn) speelde bij diverse theatergezelschappen en in speelfilms zoals PLAYOFF (2011) en HABERMANN (2010) waarvoor hij de Bavarian Film Award 2010 voor Beste Acteur won. In 2009 won Waschke de prijs voor Beste Acteur van het RomaFictionFest voor zijn rol in de dramaserie BUDDENBROOKS. In 2012 speelde hij een rol in BARBARA (Christian Petzold, 2012) welke een Zilveren Beer voor Beste Regie won op filmfestival van Berlijn 2012.
 

 

VERONICA ECHEGUI

VERONICA ECHEGUI

 

ECHEGUI (1983) NIEUWE PENELOPE ALS SPAANSE STAGIAIRE EDURNE

Veronica Echegui (Spanish Royal Dramatic Arts School) brak door in YO SOY LA JUANI (Bigas Luna, 2005),  won de Barcelona Award voor beste Actrice en nominaties voor de Goya en de Saint Jordi Awards. 
Ze speelde in EL PATIO DE MI CÁRCEL (2008), en was genomineerd de Goya Award. Tijdens de Berlinale 2009 was ze een van Europa's Shooting Stars. In 2011 maakte zij haar Amerikaanse debuut in THE COLD LIGHT OF DAY met Bruce Willis en Sigourney Weaver. In 2012 won Veronica de Gaudi Award voor haar hoofdrol in de film KATMANDU (2012).

 

TEUN LUIJKX

TEUN LUIJKX

 

LUIJKX  MYSTERIEUS ALS NEDERLANDSE VERHUIZER RICHARD 

Teun Luijkx (Toneelschool Maastricht 2008) speelde verschillende toneel- en televisierollen, voordat hij
doorbrak in regisseur Norbert ter Halls  dramaserie A'DAM-E.V.A. (2011). De serie werd bekroond tot beste internationale dramaproductie op het Festival de la Fiction TV in La Rochelle in 2011 en won begin dit jaar een Beeld en Geluid Award in de categorie fictie. Luijkx speelde een grote rol in de speelfilm ALLE TIJD (Job Gosschalk, 2011). In 2012 is Teun te zien in de dramaserie DE GEHEIMEN VAN BARSLET en de internationale crossmediale serie THE SPIRAL. 
 

ROSSY DE PALMA (1964)

GAULTIERS AND ALMODOVARS MUZE DE PALMA ALS EDURNES OVERBEZORGDE MAMA

De Spaanse actrice Rossy de Palma, zal de rol van de moeder van EDURNE spelen. Rossy is bekend als actrice o.a. in films van regisseur Pedro Almodóvar en vanwege haar markante uiterlijk ook veel gevraagd als fotomodel voor onder andere Jean-Paul Gaultier. Ze is in diverse films van de bekende regisseur te zien, waaronder: MUJERES AL BORDE DE UN ATAQUE DE NERVIOS, ¡ÁTAME!, LA LEY DEL DESEO, LA FLOR DE MI SECRETO en KIKA, voor haar rol van lesbische huishoudster in de laatste film werd ze genomineerd voor de Goya, de grootste Spaanse filmonderscheiding. Daarnaast werkte ze ook met andere regisseurs en is ze ook fotomodel geweest onder andere voor Jean-Paul Gaultier. Tegenwoordig werkt en woont ze met haar twee kinderen in Parijs, de samenwerking met de Franse regisseur Karim Dridi is haar goed bevallen en ze is daarna in een aantal Franse speelfilms te zien geweest.

OTHER CAST

PAMELA KNAACK

PAMELA KNAACK

 

KNAACK ALS EDUARS ZUSTER GERTRUD

Pamela Knaack volgde haar opleiding in New York en speelde o.a. in het theater in Hamburg, Bremen en Wenen. Sinds 1992 speelde ze ook diverse rollen in films zoals HERZ and de televisies series zoals KATRIN UND DIE WELT DER TIERE.

 

HOWARD CHARLES

HOWARD CHARLES

 

CHARLES ALS ALBERT

Howard Charles (Drama Centre London) won de Lady Rothermere Drama Award en een Leverhulme scholarship. He speelde enkele rollen in korte films, maar is voornamelijk te zien in het theater.

 

RAFAEL CEBRIAN

RAFAEL CEBRIAN

 

CEBRIAN ALS EDURNES BROERTJE JULIO

Rafael Cebrain is de drummer van de Spaanse Rock Band Monomes. 
In 2010 speelde hij een rol in de Spaanse Televisie Series HAY ALGUIEN AHI, en een de korte film LAZY TEENAGE SUPERHEROES van Michael Ashton. 
 

CREW

RICHARD VAN OOSTERHOUT D.O.P.

RICHARD VAN OOSTERHOUT D.O.P.

 

VERBEELD HET HART VAN EUROPA
 
Richard van Oosterhout (1962) is Ter Halls vaste cameraman en was betrokken als D.O.P bij MONTE CARLO, WALTZ, MEVROUW DE MINISTER, A'DAM-E.V.A. . Oosterhout andere credits zijn o.a.  ROSIE, GUERNSEY, WOLFSBERGEN, NOWWHERE MAN, LAST CONVERSATION, HAPPY END en LITTLE BLACK SPIDER.  A FAREWELL TO FOOLS met Gérard Depardieu en Harvey Keitel is in postproductie. WOLFSBERGEN ontving de honourable mention of the Caligari Award tijdens de Berlinale 2007 en won een Gouden Kalf voor Beste Camera in 2007. 
 
 
 

 

NORBERT TER HALL SCHRIJVER EN REGISSEUR

NORBERT TER HALL SCHRIJVER EN REGISSEUR

 

OBSERVEERT 'GEKLUUN ' IN DE LIEFDE
 
Norbert ter Hall (1966) is de regisseur van bekroonde dramaseries zoals A'DAM-E.V.A., WALTZ , MEVROUW DE MINISTER, 'T SCHAEP MET DE 5 POOTEN en 'T VRIJE SCHAEP. Ter Halls dramaserie A'DAM - E.V.A. werd een grote hit op televisie in 2011 en bereikte een kijkergemiddelde van 900.000 per aflevering. De serie werd bekroond tot beste internationale dramaproductie op het Festival de la Fiction TV 2011 in La Rochelle en won begin 2012 een Beeld en Geluid Award in de categorie fictie. Ter Hall werkt regelmatig samen met scenarist Robert Alberdingk Thijm. Hun familieserie HET GORDIJNPALEIS VAN OLLIE HARTMOED, werd tijdens de kerst van 2011 op televisie uitgezonden. Een nieuwe vervolgserie van A'DAM-E.V.A. is in ontwikkeling.
 

 

PETRA GOEDINGS - PRODUCENT

PETRA GOEDINGS - PRODUCENT

 

ZIET GRAAG DE WERELD IN 90 MINUTEN

 

Petra Goedings (1969) is medeoprichter, producent en managing director van Phanta Vision Film International, een filmmaatschappij met een groot internationaal netwerk, gevestigd te Amsterdam.
Credits zijn o.a. MORLANG (2001) VERGEEF ME (2001), ZWARTE ZWANEN (2004), BLIND (NL/BE/BG, 2006) en GREAT KILLS ROAD (NL/VS, 2010). Coproductie credits zijn verder LETTER TO AMERICA (2001), INVESTIGATION  (2006), WINDKRACHT 10 (2006) en DOSSIER K. (2010). De Hongaarse coproductie ISZTAMBUL met Johanna ter Steege en Yavuz Bingol, gaat in 2013 uit in de bioscopen. De films DOSSIER K., BLIND en WINDKRACHT 10 werden in samenwerking met Eyeworks Film en TV Drama België geproduceerd. Phanta Vision heeft diverse projecten in ontwikkeling, zoals SCHONE HANDEN, een adaptatie van de misdaadroman van Rene Appel.

 

CREDITS

CAST
Teun Luijkx
Veronica Echegui
Mark Waschke
Rossy de Palma
Pamela Knaack
Howard Charles
           Rafael Cébrian
Richard Merkelbach
Edurne Verona
Eduard Schiller
Mama Verona
Gertrud Schiller
Albert
Julio Verona
 
 
CREW
         Regie
         Scenario
 
         Naar de roman van
         Producent 
         D.o.P. 
         Production Design 
         Editor 
         Composer
         Sound Design
         Costuum Design 
         Make up 
         Line Producer
         Co-producenten
 
 
 
Norbert ter Hall
Norbert Ter Hall
Oscar van den Boogaard
Oscar van den Boogaard
Petra Goedings
Richard van Oosterhout
Pepijn van Looy
Isabelle Meier
Jasper Boeke
Peter Rösner
Nathalie Leborgne
Hennesien van Walderveen
José van Doorn
Peter Bouckaert, Eyeworks Film & TV Drama (Belgium)
Titus Kreyenberg, unafilm (Germany) 
Marina Blok, NTR Television
 
 

ROMAN

OSCAR VAN DEN BOOGAARD - AUTEUR

© Tim Mintiens

 

 

Oscar van den Boogaard (1964) made his literary debut in 1990 with Dentz, followed by Fremdkörper (1991) and Bruno's Optimism (1993). Since the publication in 1995 of his great novel Julia's Delight (nominated for The Golden Owl, The ECI Prize and the Libris Literature Prize), Oscar van den Boogaard (1964), has been considered to be one of the finest literary talents in the Dutch-speaking world.

After Julia's Delight Oscar van den Boogaard published Love's Death (1997, nominated for The Golden Owl and the AKO Literature Prize), A Bed Full of Foam (2002), The Vertical Beach (2005), Magic Man (2007) and More Than a Lover (2010).
 
The light tone of his work is often praised, together with the supple, associative language, rich in imagery and the astounding composition. These qualities are to be found in all Van den Boogaard's books. They are studies in passion and longing such as Dutch literature has rarely produced.
 
His work has been translated into any number of languages. His most recent novel The Tender Indifferent, will be published in 2013. In that year the movie &ME will be launched, based upon his novel Fremkörper.